Malmö opera besöker oss

 

Fotograf: Andreas Paulsson

Malmö Opera erbjuder Kickoff med Rickard Söderberg på Kulturhuset Flamman onsdag 26 september kl 19:00. När Rickard presenterar repertoaren för säsongen 2018–2019 utlovas en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser. Laine Quist ackompanjerar.

Tisdag 2 oktober kl 19:00 kommer Malmö Opera tillbaka till Kulturhuset Flamman med George Bizets Carmen som kammaropera. Den frihetsälskande Carmen möter den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Med sina berömda musikstycken är Carmen världens mest spelade opera. Anne Barsley regisserar och Benjamin Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen. Carmen tolkas av mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund.

Biljetter till båda gästspelen finns på Svedala Bibliotek. Beställ på telefonnummer: 040-6268203.