Nyheter

Hipp hipp hurra

I år jubilerar föreningen och vårt fina kulturhus. Tillsammans firar vi 140 år och det vill vi avsluta året med en jubileumsföreställning. Till skyltsöndagen, den 1 december, bjuder vi in till föreställning på Kulturhuset Flamman. Läs mer här. Varmt välkomna!

Skaffa mig en tenor – boka dina biljetter!

Nu kan man äntligen boka biljetter till farsen ”Skaffa mig en tenor” som har premiär den 13 september på Kulturhuset Flamman. Sveamateas vuxenensemble framför 10 föreställningar.

Boka era biljetter här. Välkomna till Kulturhuset Flamman, där vi slår på jubileumstrumman. Var beredda på ett rasande tempo och en magknipsframkallande skrattfest.

Biljettbokning Bröderna Lejonhjärta

Idag startade biljettsläppet till musikföreställningen Bröderna Lejonhjärta. Sveamateas måndags ungdomsgrupp framför 8 föreställningar på Kulturhuset Flamman, dramatiserat av Johan Gille och Fredrik Åkerblom.

Boka era biljetter här. Välkomna till Kulturhuset Flamman, där sagornas och lägereldarnas tid ännu råder!

Spökrunda, fjärde året i rad

Nu är biljettbokningen igång för spökrundan ”Andarnas hus – röster från andra sidan”. Den 2-3 november är det full aktivitet på Kulturhuset Flamman, missa inte att boka dina biljetter. Mer information om evenemanget finner ni här. Vi ses i höstmörkret!

Carling family på besök

Lördagen den 13 oktober kommer Carling family till Kulturhuset Flamman, klockan 18:00. Det blir svängig New Orleans-jazz, swing, tradjazz, varietékonster med jonglering, balans och mycket annat. Biljetter finns att köpa på Svedala Radio & TV, pris 240 kronor. Väl mött!

Kulturkalas 2018

I vanlig ordning är det dags för Svedalas kulturnatt som i år är omdöpt till ”Kulturkalas Svedala”. I år kretsar alla kulturella aktiviteter kring Svedalas kulturkvarter (Kulturhuset Flamman, G:a brandstationen, Folkets hus, Galleri KVIS och Svedala bibliotek). På Kulturhuset Flamman bjuder Sveamatea på ett smakprov ur kommande familjeföreställning. En välkänd historia som tar oss med ut i lägereldarnas och sagornas tid.

Kulturkalas Svedala äger rum lördagen den 6 oktober mellan klockan 15:00-20:00. Sveamatea har sina föreställningar klockan 16:00, 17:00, 18:00 & 19:00. För mer info, gå in på Svedala kommuns hemsida. Varmt välkomna!

Malmö opera besöker oss

 

Fotograf: Andreas Paulsson

Malmö Opera erbjuder Kickoff med Rickard Söderberg på Kulturhuset Flamman onsdag 26 september kl 19:00. När Rickard presenterar repertoaren för säsongen 2018–2019 utlovas en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser. Laine Quist ackompanjerar.

Tisdag 2 oktober kl 19:00 kommer Malmö Opera tillbaka till Kulturhuset Flamman med George Bizets Carmen som kammaropera. Den frihetsälskande Carmen möter den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Med sina berömda musikstycken är Carmen världens mest spelade opera. Anne Barsley regisserar och Benjamin Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen. Carmen tolkas av mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund.

Biljetter till båda gästspelen finns på Svedala Bibliotek. Beställ på telefonnummer: 040-6268203.

Terminsstart

Vi välkomnar gamla som nya medlemmar till en ny spännande teatertermin. Nedan finner ni startdatum och tid för våra fem barn- och ungdomsgrupper:

Måndagens barngrupp – mån 20 augusti, klockan 18:00-19:30.

Måndagens ungdomsgrupp – mån 20 augusti, klockan 19:30-21:00.

Onsdagens ungdomsgrupp – ons 22 augusti, klockan 18:00-19:30.

Torsdagens barngrupp – tors 23 augusti, klockan 18:00-19:30.

Torsdagens ungdomsgrupp – tors 23 augusti, klockan 19:30-21:00.

Vi ses på Kulturhuset Flamman (Hantverkaregatan 7, Svedala). Varmt välkomna!