Nyheter

Skaffa mig en tenor – boka dina biljetter!

Nu kan man äntligen boka biljetter till farsen ”Skaffa mig en tenor” som har premiär den 13 september på Kulturhuset Flamman. Sveamateas vuxenensemble framför 10 föreställningar.

Boka era biljetter här. Välkomna till Kulturhuset Flamman, där vi slår på jubileumstrumman. Var beredda på ett rasande tempo och en magknipsframkallande skrattfest.

Biljettbokning Bröderna Lejonhjärta

Idag startade biljettsläppet till musikföreställningen Bröderna Lejonhjärta. Sveamateas måndags ungdomsgrupp framför 8 föreställningar på Kulturhuset Flamman, dramatiserat av Johan Gille och Fredrik Åkerblom.

Boka era biljetter här. Välkomna till Kulturhuset Flamman, där sagornas och lägereldarnas tid ännu råder!

Spökrunda, fjärde året i rad

Nu är biljettbokningen igång för spökrundan ”Andarnas hus – röster från andra sidan”. Den 2-3 november är det full aktivitet på Kulturhuset Flamman, missa inte att boka dina biljetter. Mer information om evenemanget finner ni här. Vi ses i höstmörkret!

Carling family på besök

Lördagen den 13 oktober kommer Carling family till Kulturhuset Flamman, klockan 18:00. Det blir svängig New Orleans-jazz, swing, tradjazz, varietékonster med jonglering, balans och mycket annat. Biljetter finns att köpa på Svedala Radio & TV, pris 240 kronor. Väl mött!

Kulturkalas 2018

I vanlig ordning är det dags för Svedalas kulturnatt som i år är omdöpt till ”Kulturkalas Svedala”. I år kretsar alla kulturella aktiviteter kring Svedalas kulturkvarter (Kulturhuset Flamman, G:a brandstationen, Folkets hus, Galleri KVIS och Svedala bibliotek). På Kulturhuset Flamman bjuder Sveamatea på ett smakprov ur kommande familjeföreställning. En välkänd historia som tar oss med ut i lägereldarnas och sagornas tid.

Kulturkalas Svedala äger rum lördagen den 6 oktober mellan klockan 15:00-20:00. Sveamatea har sina föreställningar klockan 16:00, 17:00, 18:00 & 19:00. För mer info, gå in på Svedala kommuns hemsida. Varmt välkomna!

Malmö opera besöker oss

 

Fotograf: Andreas Paulsson

Malmö Opera erbjuder Kickoff med Rickard Söderberg på Kulturhuset Flamman onsdag 26 september kl 19:00. När Rickard presenterar repertoaren för säsongen 2018–2019 utlovas en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser. Laine Quist ackompanjerar.

Tisdag 2 oktober kl 19:00 kommer Malmö Opera tillbaka till Kulturhuset Flamman med George Bizets Carmen som kammaropera. Den frihetsälskande Carmen möter den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Med sina berömda musikstycken är Carmen världens mest spelade opera. Anne Barsley regisserar och Benjamin Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen. Carmen tolkas av mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund.

Biljetter till båda gästspelen finns på Svedala Bibliotek. Beställ på telefonnummer: 040-6268203.

Terminsstart

Vi välkomnar gamla som nya medlemmar till en ny spännande teatertermin. Nedan finner ni startdatum och tid för våra fem barn- och ungdomsgrupper:

Måndagens barngrupp – mån 20 augusti, klockan 18:00-19:30.

Måndagens ungdomsgrupp – mån 20 augusti, klockan 19:30-21:00.

Onsdagens ungdomsgrupp – ons 22 augusti, klockan 18:00-19:30.

Torsdagens barngrupp – tors 23 augusti, klockan 18:00-19:30.

Torsdagens ungdomsgrupp – tors 23 augusti, klockan 19:30-21:00.

Vi ses på Kulturhuset Flamman (Hantverkaregatan 7, Svedala). Varmt välkomna!

Sommaruppehåll

Nu är äntligen sommaren här och i år kom den extra tidigt. Dom sista föreställningarna är spelade, salongen är städad och kostymerna har legat ute på vädring inför sommarens semester. Nu tar Sveamatea lite sommaruppehåll och sätter igång verksamheten igen i augusti. Mer information om vad som händer i höst får ni se längre fram. Sveamatea önskar er alla en trevlig sommar! Glöm inte håll utkik på vår facebooksida samt hemsida för nyheter!

Facebook 
Instagram

Snart premiär!

Nu är det inte många dagar kvar innan det är dags för premiär av familjeföreställningen ”Djungelboken”, dramatiserad och regisserad av Anders Gsaxner, på Kulturhuset Flamman i Svedala. Under våra repetitioner har tidningarna Skånska dagbladet, Sydsvenskan och Lokaltidningen Svedala besökt oss och skrivit om uppsättningen. Länkar till artiklarna hittar ni här:

Skånska dagbladet
Lokaltidningen
Sydsvenskan

Föreställningen spelas lördagen den 12 maj klockan 16:00, söndagen den 13 maj klockan 13:00 & 16:00, lördagen den 26 maj klockan 16:00 och söndagen den 27 maj klockan 13:00 & 16:00.