FLÖDET

Malmö opera gör ett besök

Publicerat 19 oktober, 2021


Tisdag 16 november gäststpelar Malmö Opera med Det går an på Kulturhuset Flamman.

Operan baseras på Carl Jonas Love Almqvists roman som gavs ut på 1930-talet och som handlar om en sommardag då Sara och Albert möts på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping. Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?

Arrangör: Malmö Opera och Kultur och bibliotek i Svedala kommun, i samarbete med Sveamatea.

Malmö opera gör ett besök

Publicerat 17 september, 2021

Häromdagen hade vi celebert besök utav Malmö Opera och deras presentation av kommande säsong. Ett arrangemang av Malmö Opera, Svedala kommun och Sveamatea.

Kick-off för alla grupper

Publicerat 14 september, 2021

För två helger sedan rivstartade vi höstterminen med en kick-off för alla våra barn- och ungdomsgrupper i föreningen. Det blev två roliga dagar fyllda med aktiviteter. Nu kan hösten börja och alla evenemang som vi ser framemot.

Terminstart

Publicerat 4 augusti, 2021

Vecka 34 sätter vi åter igång alla våra barn- och ungdomsgrupper igen. Tre barngrupper och två ungdomsgrupper tar plats på Kulturhuset Flammans scen för repetitioner. Vi längtar, hoppas ni också gör det!

Vi har inte glömt er

Publicerat 21 maj, 2021

Våren har varit annorlunda men det börjar så smått lätta och restriktionerna blir mildare. Liksom vi saknar er, tror även vi att ni saknar oss. Snart är vi tillbaka på scenen igen med en ny spännande produktion. Håll utkik på hemsida och sociala medier.

Glada nyheter!

Publicerat 26 mars, 2021

Nu kör vi igång vår verksamhet igen. Under en längre period har stora delar av vår verksamhet varit nedlagd eller digital, men nu kör vi igång träffar på Kulturhuset Flamman för våra sex barn- och ungdomsgrupper.

Julkalender

Publicerat 30 november, 2020

Den 1 december släpper vi vår första julkalender någonsin på våra sociala medier. Varje dag öppnas en ny lucka där ni får se vad som händer i föreningen men även vad som döljer sig bakom Kulturhuset Flammans vrår. Lucköppningen sker på Instagram och Facebook. Häng med!

Jul, jul, strålande jul!

Publicerat 1 november, 2020

På grund av de skärpta restriktionerna som Region Skåne gav ut har vi valt att ställa in vår årliga julföreställning på Svedalas skyltsöndag som äger rum i slutet av november. Nu behöver vi minska smittspridningen och detta gör vi genom att ta vårt ansvar genom att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Kulturhuset Flamman står kvar och Sveamatea jobbar hårt för att produktionerna ska ta fart igen år 2021.

Spökhus inställt

Publicerat 20 september, 2020

På grund av rådande situation gällande Covid-19 kommer vi tyvärr inte kunna genomföra årets spökhus på Kulturhuset Flamman, vilket vi är väldigt ledsna över. Vi lovar att komma tillbaka nästa år och återuppta denna skrämmande tradition.

Kammaropera gör besök

Publicerat 13 september, 2020

Malmö Opera kommer och gästspelar onsdagen den 28 oktober med sin turnéföreställning "Cosí fan tutti".

Två unga systrar låtsas att de låter sig luras av sina pojkvänner i en krass vadslagning om deras trohet. Kan man bara ta för sig av allt och komma undan med det? Vem lurar egentligen vem? Höstens turnerande kammaropera handlar om unga människors ombytlighet, kärlekens osäkerhet och om hur lättpåverkade vi människor är.

Musiken pendlar mellan komedi och äkta känsla i Mozarts spralliga kärleks- och snedsprångsopera där ungdomarna riskerar att tappa huvudet för att få hångla och ligga. De sätter igång en erotisk lek, tjuvtittar på varandra, blir svartsjuka och förtvivlade. Men vem vill stoppa en lek när den väl är igång…? Och som bekant har människor alltid haft lätt att falla för sina svagheter – così fan tutti – så gör vi alla!

I regissören Jonas Österberg Nilssons och kapellmästare Bo Wannefors händer är Così fan tutti en samtida opera, nyöversatt och med unga operasångare på scenen – självfallet hängiven WA Mozart som var en medveten man som följde med sin tid.

Opera i två akter.
Spellängd 2 tim 30 min inkl paus.
Språk svenska

Ett samarbete med Svedala kommun. Biljettköp sker på Svedala bibliotek.

Biljettsläpp "Trollkarlen från Oz"

Publicerat 10 september, 2020

Idag har vi äntligen biljettsläpp inför familjemusikalen "Trollkarlen från Oz" där vi får möta Dorothy och Toto på en resa genom landet Oz. Biljetter bokas lättast via hemsidan.

Tack till ATR, Ung Teaterscen och ABF Sydvästra Skåne som gör detta möjligt.

Renovering av Kulturhuset Flamman

Publicerat 28 juli, 2020

Renoveringen av salongen på Kulturhuset Flamman är nu färdig och har fått ett stort lyft. Vi vill rikta ett stort tack för hjälpen vi fick med målningen. Även ett stort tack till Alemo Production AB- Bygg & Inredning som har monterat in en nytt golv. Salongen har även utökats med nya och fler stolar som har gjort att vi har kunnat utöka antal sittplatser!

Nypremiär för föreställningen Viva la Greta

Publicerat 3 juli, 2020

Fredagen den 14 augusti är det nypremiär för VIVA LA GRETA. Föreställningen spelas under sex tillfällen. Biljetter går att boka till dessa datum HÄR. På grund av den rådande pandemin Covid-19 har det vidtagits olika åtgärder för att du som besökare ska känna trygghet. Läs mer om dessa HÄR. Varmt välkommen och stort nöje!

Inställd föreställning onsdagen den 1 april

Publicerat 14 mars, 2020

Malmö Opera har idag meddelat att deras turnéföreställning ”Hedwig and the Angry Inch” den 1/4-2020 på Kulturhuset Flamman är inställd.

Se meddelade från Malmö Opera nedan:

”Vår ägare, Region Skåne, har beslutat att all publik verksamhet på Malmö Opera ska upphöra med omedelbar verkan. Det betyder att inga föreställningar kommer att genomföras, vare sig i huset eller på turné. Även Operagrillen kommer att stänga. Som ett resultat av detta är naturligtvis all biljettförsäljning inställd. Vi kommer så fort som möjligt att kontakta de som redan köpt biljetter till innevarande säsongs föreställningar, i första hand de som har biljetter till kommande helg.

När uppehållet ska ta slut är oklart, det beror på utvecklingen av pandemin. Vi kommer lägga ut all information vi har att ge i den takt vi får den.

Vi är ledsna för all olägenhet och ber om ert tålamod”.

Information om coronaviruset!

Publicerat 11 mars, 2020

Folkhälsomyndigheten har gått ut med rekommendationer gällande att publika evenemang med fler än 500 deltagare bör ställas in.

Då Kulturhuset Flamman endast rymmer 109 personer i salongen kommer vi att spela föreställningen VIVA LA GRETA som planerat.

Vi kommer att meddela om Folkhälsomyndigheten går ut med nya direktiv.

Läs mer om beslut gällande publika evenemang: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/forslag-inga-allmanna-sammankomster-med-fler-an-500-personer/

Ny hemsida, wihoo!

Publicerat 27 januari, 2020

Nytt år, nytt decennium, ny hemsida. Under 2019 har en glänsande ny hemsida byggts upp. Välkomna hit!

Hipp hipp hurra

Publicerat 19 januari, 2020

Under året 2019 fyllde Kulturhuset Flamman 100 år och Sveamatea 40 år. Det firades under hela året vid olika tillfällen med blandade evenemang, dels för våra medlemmar men även för allmän publik. Det bjöds bland annat på utställning, jubileumsföreställning, lustspel, musikal, medlemsläger och mycket mer. Ett fulländat jubileumsläger som avslutade i en stor fest på Kulturhuset Flamman för alla våra medlemmar.